Terug naar overzicht
13 August 2022

Duurzaam investeren met weinig risico en een prachtig rendement?

Duurzaam investeren is de toekomst… een uitspraak die u vast eerder heeft gehoord. Hieronder leggen wij u graag uit wat wij verstaan onder duurzaamheid, waarom wij het belangrijk vinden en hoe u duurzaam bij Hofparken investeert.

De term duurzaamheid ziet u steeds vaker voorbij komen. Dat is niet voor niets: het label ‘duurzaam’ is populair en wordt soms te pas en te onpas gebruikt. Desalniettemin is écht duurzaam investeren interessant én geloven wij enorm in een toekomstbestendige manier van investeren. Dus zetten we daar volop op in.

Wilt u bijvoorbeeld de overwaarde van uw huis investeren en heeft u daarom interesse in een recreatiewoning? Bij Hofparken investeert u uw geld in daadwerkelijk duurzame vakantieparken. Met deze investering profiteert u niet alleen zélf, maar werkt u ook mee aan de opzet van recreatieparken waar gasten kunnen gaan genieten én het behoud van de natuur hoog in het vaandel blijft staan.

Meer weten? Leest u dan vooral verder over de aanpak van Hofparken.

Uw vermogen duurzaam investeren?

Als u het belangrijk vindt om uw vermogen duurzaam te investeren, dan realiseren we ons dat het voor u belangrijk is om de impact op milieu, mens en maatschappij mee te nemen in uw overweging.

Het is dan plezierig om te weten wat de ecologische footprint is van een investering in een duurzame recreatiewoning. Als het gaat om duurzaam investeren in de recreatiebranche, zijn er een aantal zaken die u meeneemt in uw overweging:

– Wat is de visie van de partij die het project ontwikkelt? Is het duurzaam ondernemen onderdeel van hun kernwaarden?
– Hoe worden de recreatiewoningen gebouwd, welke materialen worden er gebruikt?
– Zijn er faciliteiten die bijvoorbeeld bijdragen aan energiebesparing?
– Hoe wordt er om gegaan met de natuur en hoe is dat terug te zien op de betreffende recreatieparken?

Het antwoord op deze en meer vragen is essentieel onderdeel van uw beslissing om te investeren in recreatief vastgoed.

Duurzaamheid als kernwaarde

Bij Hofparken is de term duurzaamheid een kernwaarde die terugkomt in de visie en missie van onze organisatie. Geen inhoudsloze term, u ziet in de praktijk hoe wij zo duurzaam mogelijk te werk gaan.

Allereerst in de manier waarop we onze parken ontwikkelen. Altijd in overleg met gemeentes, provincies, maar ook lokale natuurorganisaties, waarbij we samen om tafel zitten om ervoor te zorgen dat onze plannen aansluiten bij de lokale en provinciale wensen als het gaat om het behoud van of het uitbreiden van de natuur. Een goed voorbeeld daarvan is onze locatie Hofparken De Bergvennen, waarbij we rekening houden met de Natura 2000 bepalingen.

Daarnaast worden onze vakantiewoningen gebouwd met duurzame materialen, zijn ze uiteraard gasloos en voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp. Zo zijn de vakantiewoningen (bijna) zelfvoorzienend qua elektragebruik.

Tot slot zien gasten op onze parken terug dat wij de natuur een handje helpen: in de aanleg en het onderhoud van onze groenvoorzieningen houden we rekening met de biodiversiteit en stimuleren we elektrisch rijden (u vindt op al onze parken voldoende laadpalen).

Vakantiehuis als een belegging.

Duurzame vakantiewoningen bij Hofparken, voorzien van zonnepanelen.

Een duurzame recreatiewoning naar keus

Duurzaam investeren doet u door een vakantiewoning bij Hofparken te kopen. Juist nu is het interessant om te investeren in recreatief vastgoed met een duurzaam karakter. Dit geldt ook voor toeristen die op zoek zijn naar verantwoorde vakantiebestemmingen. Ook consumenten zijn milieubewust, kritisch en zoeken vaker naar duurzame vakantiewoningen. Zowel voor langere vakanties als voor een weekendje weg.

Duurzaam investeren in een vakantiewoning bij Hofparken? Dan doet u een investering waar u in de toekomst veel aan hebt. Bovendien is het rendement is hoger op duurzame recreatiewoningen omdat de kosten lager zijn vanwege de veel lagere energielasten. Bij ons investeert u in het heerlijke vakantiegevoel van uzelf, maar ook van anderen.

Even aan de drukte ontsnappen

Niet alleen de vraag naar duurzame vakantiewoningen en parken neemt toe, maar ook de vraag naar rustige vakantieparken. Een plek waar het rustig is met ruimte voor iedereen en omgeven door veel natuur en groen.

In combinatie met onze luxe voorzieningen speelt Hofparken in op deze behoeftes en wensen. De vraag naar deze vakantieadressen zal in de toekomst alleen nog maar toenemen, juist in een tijd waarin het dagelijks leven steeds voller van drukte en stress is.

Duitse toeristen weten ook hun weg naar onze parken goed te vinden want al onze parken liggen in het oosten van het land. U profiteert dus ook van de gunstige ligging van onze parken. Daar kunt u de toenemende vraag naar duurzame huizen, rustige en groene vakantieparken bij optellen; een duurzame investering met weinig risico’s, veel toekomstperspectief en een schitterend rendement.

Laadpalen op Hofparken Wiltershaar

Laadpalen bij de duurzame vakantiewoningen op Hofparken Wiltershaar.

De Amalia’s en Alexia’s; vakantiewoningen met een ‘royale’ knipoog

Op Hofparken vindt u vakantiewoningen type Amalia en type Alexia. De koninklijke knipoog van deze naamgeving is bewust: de woningen zijn royaal opgezet, zeer luxe uitgerust en u heeft ook nog een keuze uit een aantal verschillende topmodellen.

Wilt u duurzaam investeren in een recreatiewoning voor 2, 4 of 6 personen? Iedere Amalia staat op een eigen ruime kavel met uitzicht op de schitterende natuur. Een gevoel van ruimte, rust en privacy is altijd een waardevol kenmerk bij alle vakantiewoningen waarin u investeert. Een plek waar u, vrienden of familie naartoe gaan om even uit de hectiek van het dagelijkse leven te ontsnappen.

Flora en fauna op Hofparken

Natuurrijke inrichting op Hofparken, uitgedacht door landschapsarchitecten.

Duurzaam investeren in de recreatiebranche?

Waarom u zou ‘moeten’ kiezen voor het duurzaam investeren in de recreatiebranche? We hopen u op deze website daarvan al wat voordelen in beeld te hebben gebracht. Duurzaamheid en recreatie is wat ons betreft een prachtige combinatie. Bovendien brengt het investeren in ‘onze’ branche een aantal leuke extra’s en voordelen met zich mee.

U heeft, bij het aankopen van een duurzame recreatiewoning, allereerst de fijne mogelijkheid om ook zélf te profiteren van deze pareltjes in de natuur. Maar ook de vakantieganger weet deze duurzame vakantiewoningen steeds beter te vinden en te waarderen. Onze eerste ervaring met de verhuur van de vakantiewoningen biedt mooie kansen voor de toekomst.

Geen zorgen over het werk dat de verhuur van uw woning met zich meebrengt. Hofparken neemt ook als verhuurorganisatie al het werk uit handen en zorgt voor een volledige en professionele afhandeling van de volledige verhuurexploitatie. Van schoonmaak tot onderhoud, gastvrijheid en topservice: Hofparken legt de lat hoog. Mét bewezen succesvol resultaat.

Voor u op een rijtje:

– Een uitstekend rendement.
– Weinig risico’s.
– Stabiliteit + een vaste onderliggende waarde.
– Een duurzame tweede woning voor eigen gebruik.
– Financieel lucratief: de investeringen vallen in box 3.
– Toenemende waarde omdat de vraag groter is dan het aanbod.
– Een notarieel traject.

Benieuwd naar de eventuele risico’s? We hebben een artikel geschreven op onze website. Hier leest u meer over de risico’s van duurzaam investeren. Daarnaast vindt u op deze website de banner van de AFM. Ook hier geven we uitleg over.

Wilt u ook duurzaam investeren?

Of wilt u meer weten? Plan een afspraak in met een van onze makelaars of accountmanagers. Dit kan zowel online als op locatie. Wilt u onze duurzame vakantieparken en huisjes met eigen ogen bekijken? Dat kan, schrijf uzelf dan in voor een van onze open dagen. U heeft de mogelijkheid over het park te lopen, de woningen te bekijken en onze makelaars nemen alles met u door en nemen alle tijd voor iedere vraag.

Duurzaam investeren bij Hofparken? Hoe fijn is het dan dat u weet dat u geniet van een duurzaam vakantiehuis met een geringe ecologische voetafdruk? Neem hieronder direct contact met ons op bij interesse, voor vragen of andere zaken.

Neem contact met ons op

Andere nieuwtjes

Lees hier het laatste nieuws over Hofparken.

Receptie Wiltershaar nu ook in de weekenden geopend
wiltershaar, wiltershaar wiltershaar 5|03

Receptie Wiltershaar nu ook in de weekenden geopend

Lees meer
Duurzaam vakantie vieren in eigen land bij Hofparken
Nieuws 2|06

Duurzaam vakantie vieren in eigen land bij Hofparken

Lees meer